duminică, 16 februarie 2014

Finalizarea procesului de recrutare a candidaţilor pentru stagiul parlamentar de 3 luni din Polonia!

La data de 11 februarie 2014, la sediul Ambasadei Republicii Polone la Bucureşti, o comisie de la Cancelaria Seimului Republicii Polone a selectat candidaţii care vor participa la Programul Internaţional de Stagii Parlamentare desfăşurat sub patronajul Mareşalului Seimului. Comisia formată din Doamna Senator Bożena Sławiak, Domnul Michał Talago-Sławoj – Directorul Biroului Juridic şi de Resurse Umane al Cancelariei Sejmului Republicii Polone, Doamna Marta Żurawek – specialist în cadrul Biroului Juridic şi de Resurse Umane al Cancelariei Sejmului Republicii Polone şi un reprezentant al Ambasadei Republicii Polone la Bucureşti a calificat pentru ediţia din acest an a stagiului 2 candidaţi - pe Oana Stoe şi pe Andrei Plop. Le transmitem sincerele noastre felicitări celor doi stagiari şi vă invităm să participaţi la următoarele ediţii ale acestui program! Detaliile procesului de recrutare vor fi publicate pe pagina de internet a Ambasadei Republicii Polone la Bucureşti.
DESCRIEREA PROGRAMULUI Programul Internaţional de Stagii Parlamentare, organizat din anul 2007 de Cancelaria Seimului în colaborare cu Universitatea din Varşovia, sub patronajul Mareşalului Seimului are ca model programul internaţional de stagii parlamentare din cadrul Bungestagului german şi al universităţilor din Berlin. Până în prezent s-au desfăşurat unsprezece ediţii, câte două în fiecare an, iar la stagii au participat până în prezent aproape 100 de stagiari din 10 ţări. Programul le dă posibilitatea tinerilor cetăţeni ai altor state să ia parte la viaţa politică şi parlamentară a Poloniei. Principalul obiectiv al acestuia este să susţină interesul tinerilor pentru democraţie şi societate, cât şi pentru viaţa politică şi publică a Poloniei. În plus, programul are ca scop familiarizarea stagiarilor cu istoria, cultura si tradiţiile poloneze. Stagiul durează 3 luni şi este deschis pentru un număr maxim de 3 tineri din fiecare ţară. În fiecare an, se desfăşoară două ediţii de câte trei luni la care iau parte cetăţeni din 10 state (Georgia, Coreea de Sud, Lituania, Mongolia, Germania, România, Slovacia, Ucraina, Ungaria şi Italia). Stagiarii, aflaţi sub tutela unui deputat la Seimul Republicii Polone şi în grija unui angajat al Cancelariei Seimului, participă la lucrările comisiilor Seimului şi ale grupurilor bilaterale. Pe parcursul orelor de lucru, tinerii stagiari se familiarizează cu diverse activităţi, participă activ la redactarea de opinii, discursuri şi scrisori, cât şi la pregătirea şedinţelor şi a întâlnirilor. În program este prevăzută şi o vizită în circumscripţia electorală a deputatului tutore.
 ORGANIZAREA ŞI FINANŢAREA PROGRAMULUI. Participanţii la program primesc din fondurile Cancelariei Seimului bani de buzunar în valoare de 1800 zloţi pe lună. În plus, li se asigură cazarea în căminele Universităţii de la Varşovia, o suma forfetară a costurilor de călătorie de la locul de reşedinţă până la Varşovia şi înapoi, cât şi asigurare în caz de accident, asigurare de sănătate, asigurare de răspundere civilă.

sursa : http://www.bukareszt.msz.gov.pl/ro/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu

 

Receive All Free Updates Via Facebook.